Kunstgras boom

Kunstgras rond bomen plaatsen

Veel klanten vragen zich af of mogelijk is om kunstgras om bestaande bomen in het gazon te plaatsen. Ook krijgen we regelmatig de vraag of we nieuwe bomen in of om het kunstgras kunnen plaatsen? Bij het Kunstgrascentrum kunnen we kunstgras om bomen, zowel nieuwe als bestaande, plaatsen. Kunstgras is zelfs een uitstekend alternatief voor echt gras in een tuin met veel bomen. Natuurgras groeit doorgaans namelijk slecht als er veel bomen in het gazon of rond het grasveld staan.

Heb je moeite met het mooi groen houden van jouw gazon? Of heb je bomen in de tuin en wil je kunstgras laten plaatsen? Kom eens langs in één van onze kijktuinen om de mogelijkheden te bespreken en onze kunstgrassen te bekijken.

Waarom gras onder bomen slecht gedijt

Kale plekken in het gras onder de boomBomen en gras zijn doorgaans een ongelukkige combinatie. Gras heeft veel licht nodig om te groeien en doordat bomen het zonlicht blokkeren, ligt het gazon te veel in de schaduw. Mos kan echter prima groeien in een schaduwrijke omgeving, waardoor er mosvorming ontstaat. Mos groeit zeer efficiënt en kan in korte tijd grote delen van het gazon overnemen.

Het grootste probleem is echter dat bomen een hoop water onttrekken aan de bodem. Bomen vangen met hun bladeren allereerst een hoop water op, nog voor dit de grond bereikt. Daarnaast slurpen de wortels alle vocht uit de bodem, waardoor er niet voldoende over is voor het gras om te groeien. Vooral in periodes zonder neerslag trekken de bomen het gazon volledig droog. Hierdoor ontstaan er al snel gele, bruine en kale plekken in het gazon.

Kunstgras rond bomen plaatsen

Plaatsing kunstgras rondom bomen

Als je bestaande bomen in de tuin hebt, dan kunnen we het kunstgras daar zonder problemen omheen plaatsen. Bij het installeren van kunstgras om bomen is het onder andere belangrijk dat de wortels voldoende zuurstof en water kunnen krijgen. Het kunstgras en de onderbouw moeten daarom lucht- en waterdoorlatend zijn.

Ons kunstgras heeft piepkleine gaatjes in de backing en laat zodoende voldoende zuurstof en water door. Het Kunstgrascentrum zorgt daarbij voor een geschikte onderbouw, zodat je zeker weet dat jouw bomen geen hinder ondervinden van de kunstgras plaatsing.

Bomen planten in kunstgras

Wil je graag genieten van extra groen in jouw leefomgeving en een nieuw gazon met bomen laten realiseren? Bij het Kunstgrascentrum kunnen we het volledige project voor jou verzorgen, inclusief een op maat gemaakt tuinontwerp, de grondwerken, de aanleg van kunstgras en het planten van bomen.

Overigens zijn sommige bomen beter geschikt rond een gazon dan andere. Bepaalde bomen hebben namelijk wortels die horizontaal groeien, terwijl bij andere bomen de wortels verticaal de grond in groeien. Bij bomen die horizontaal wortelen is de kans groter dat zij het gazon omhoogduwen. Daarom zijn bomen die verticaal wortelen beter geschikt in een tuin met kunstgras. Bij het Kunstgrascentrum weten we alles van bomen en beplanting en we kunnen je dus deskundig adviseren over geschikte bomen voor jouw tuin.

Ook bij nieuwe bomen is het belangrijk dat deze genoeg ruimte krijgen. We plaatsen het kunstgras dus nooit te dicht rond de stam. Vooral jonge bomen kunnen namelijk nog flink uitdijen. De aarde rond de boom kunnen we instrooien met houtsnippers om de tuin extra onderhoudsvriendelijk te maken.

Onderhoud kunstgras met bomen

Kunstgras onder bomen vergt iets meer onderhoud dan wanneer je geen bomen in de tuin hebt. Het belangrijkste onderhoud met kunstgras bestaat namelijk uit het opvegen van afgevallen bladeren en takken. Als je veel bomen in de tuin hebt, dan zorgt dit logischerwijs voor iets meer werk. Hoeveel tijd je hier precies aan kwijt bent, hangt onder andere af van het soort en de hoeveelheid bomen om uw gazon. Overigens heb je doorgaans minder onderhoud aan jouw kunstgras als je het intensief betreedt. Hoe vaker er op het gazon gelopen wordt, hoe minder kans onkruid namelijk heeft om te ontkiemen.

Wil je een tuin met bomen in het gazon? Het Kunstgrascentrum kan kunstgras leggen rond bestaande bomen en nieuwe bomen planten in jouw gazon. Vraag direct een vrijblijvende richtofferte aan voor een prijsindicatie.