Tuinrenovatie kunstgras

Tuinrenovatie: uitvlakken en grastapijt plaatsen

Een schuin aflopend gazon in de tuin is doorgaans niet praktisch, vooral als je kinderen hebt. Je kunt er geen zwembad op zetten en een potje voetbal met papa is ook niet mogelijk. Dat was ook het geval in deze onpraktische tuin. Bovendien wilde het gras in de tuin maar niet mooi groen blijven, waardoor het gezin alsmaar tijd en geld bleef steken in het herstellen van het grasveld.

Na de door het Kunstgrascentrum uitgevoerde tuinrenovatie zijn deze problemen verleden tijd. We hebben de tuin geëgaliseerd, zodat de kinderen er heerlijk op kunnen spelen. Waar het natuurgras continue werd stukgelopen en kampte met dorre plekken, ligt het kunstgras er tegenwoordig altijd prachtig bij, terwijl het stevig genoeg is om lekker op te ravotten. Ook fijn: met kunstgras in de tuin hebben deze twee hardwerkende verpleegkundigen nauwelijks omkijken naar het onderhoud in de tuin. Laten we eens nader bekijken hoe we van deze onpraktische tuin een heerlijk groene oase hebben gemaakt, waar het hele gezin op ieder gewenst moment naar hartenlust van kan genieten.

Heb je zelf problemen met het gazon in de tuin? Neem gerust contact met ons op of bezoek onze kijktuin in Oostende om met eigen ogen te aanschouwen hoe natuurgetrouw ons kunstgras oogt.

Dorre plekken in gras

Een van de grote frustraties van onze klanten was dat het gazon continue kampte met gele en bruine plekken. Het lukte hen simpelweg niet om het gras mooi groen te houden. Dat is geen schande, want natuurgras is nu eenmaal erg kwetsbaar, vooral op schuine hellingen. Nu we kunstgras hebben geplaatst blijft het gazon gegarandeerd mooi groen, ongeacht de weersomstandigheden. Kunstgras is niet gevoelig voor ongedierte en grasziektes en of het nu regent of juist lange tijd droog is, het gazon wordt nooit drassig, droogt niet uit en ligt er zodoende het hele jaar door prachtig bij.

Spelende kinderen

Een ander probleem was de hellingsgraad in de tuin. Het gezin kwam er al snel achter dat dit in de praktijk niet erg handig was, al helemaal niet met kinderen. Men kon namelijk niet alleen geen tafel en stoelen kwijt op het gazon, ze konden er ook geen speeltoestellen of zwembad op zetten. En een balletje trappen was er ook al niet bij omdat het gazon op een helling lag. Al met al zorgde dat ervoor dat men maar weinig plezier beleefde aan de tuin.

Met een grondige tuinrenovatie hebben we daar verandering in gebracht. Een van de grote metamorfoses is dat we de tuin hebben geëgaliseerd. Dat hebben we gedaan door boordstenen naast het tuinpad te plaatsen en het perceel op te hogen met gestabiliseerd zand. Nu ligt er een mooi vlak gazon, dat uitermate geschikt is om lekker op te spelen.

Hele jaar door te gebruiken

Natuurgras is zoals gezegd erg kwetsbaar. Vooral als het geregend heeft wordt het doorgaans al snel modderig. Als je het dan betreedt, loop je het gegarandeerd stuk. Als de kinderen erop spelen worden kleding en schoenen bovendien erg vies. Hierdoor is een gazon van echt gras een groot deel van het jaar niet te gebruiken. Een van de grote voordelen van kunstgras is dat de grasmat het hele jaar door actief te gebruiken is. Overtollig regenwater zakt, mits de ondergrond op de juiste manier is aangelegd, door de grasmat heen de bodem in en het kunstgras zelf droogt snel op. Hierdoor is het direct na een flinke regenbui weer te bespelen. Kunstgras heeft geen water nodig en blijft dus ook mooi tijdens langdurig droge periodes.

Weinig onderhoud

Als verpleegkundigen met onregelmatige diensten hadden deze klanten niet veel tijd om te besteden aan het onderhoud van hun gazon, maar door de problemen met het gras werden zij gedwongen een groot deel van hun kostbare vrije tijd te besteden aan hun grasveld. Met kunstgras kunnen zij gelukkig op ieder gewenst moment genieten van hun gazon, zonder dat zij veel omkijken hebben naar het onderhoud ervan. Kunstgras heeft geen water nodig en hoeft u ook niet te maaien. Het ligt er altijd mooi bij, zodat deze mensen hun tuin eindelijk kunnen gebruiken om gewoon lekker van te genieten.

Royal Grass® Sense

Als je kunstgras in de tuin laat plaatsen, is het belangrijk dat je kiest voor het juiste soort kunstgras. Bij het Kunstgrascentrum bieden we je de keuze uit verschillende modellen van het merk Royal Grass®. Al deze kunstgrassen hebben een zeer natuurgetrouw uiterlijk, een jarenlange levensduur met 15 jaar garantie. Elke gras beschikt over bepaalde kenmerken. Sommige modellen hebben bijvoorbeeld extra weelderige sprieten en zijn bij uitstek geschikt voor een siertuin, terwijl andere soorten kortere, robuuste vezels hebben, die het gras erg geschikt maken om op te spelen.

Na een bezoek aan onze showtuin in Oostende, waarbij we hen alle kunstgrassen lieten zien en samen een budget vaststelden, besloten deze klanten te kiezen voor Royal Grass® Sense. Dit natuurlijk ogende kunstgras is lekker stevig, waardoor het uitermate geschikt is in een tuin met kinderen.

Metamorfose

Na de grondige metamorfose heeft de tuin een heel ander karakter gekregen en is deze bovendien een stuk praktischer geworden. Het Kunstgrascentrum heeft het volledige project van begin tot eind uitgevoerd. We hebben de oude graszoden afgegraven en de boordstenen geplaatst. Vervolgens hebben we de tuin opgehoogd met een onderlaag van gestabiliseerd zand, waar we het kunstgras op hebben geplaatst. Daarbij hebben we de drie putdeksels weggewerkt in het gazon, terwijl zij onder het kunstgras nog steeds toegankelijk zijn.