Kunstgras rondom zwembad

Kunstgras rondom zwembad

Philippe uit Kortrijk en zijn vrouw besloten het natuurgras rond hun zwembad te vervangen voor kunstgras. De belangrijkste reden daarvoor was dat het water constant vuil werd. Grastapijt is een zeer geschikte ondergrond voor een zwembad. Het verkleurt niet door zon, water of chloor en het wordt nooit drassig of vuil. Sinds de kunstgras plaatsing kunnen de eigenaren genieten van een prachtig gazon en een zwembad met kraakhelder water.

Voordelen kunstgras zwembad

Natuurgras heeft als nadeel dat het al snel verandert in een modderpoel door overtollig water uit het zwembad. Ook de klanten van Kunstgrascentrum hadden hier last van. Bovendien dreef er constant gras en aarde in het water. Daarom besloten zij over te stappen op kunstgras. De nieuwe Royal Grass® grasmat is zeer stevig en slijtvast en droogt snel op, zodat men na een duik in het verfrissende water op een schone grasmat van de zon kan genieten. De vezels zitten stevig in de dubbele backing, dus men heeft nooit meer last van grassprieten in het zwembad.

Natuurgras vernield door engerlingen

Behalve dat het natuurgras ervoor zorgde dat het zwembad vuil werd, kampten de eigenaren met nog een probleem: het gras werd vernield door engerlingen. Engerlingen zijn de larven van kevers. Deze engerlingen vreten de wortels van het gras aan, waardoor het gazon ernstig beschadigd raakt. Het kunstgras ondervindt gelukkig geen enkele hinder van de aanwezigheid van dergelijke larven en is daardoor een perfect alternatief voor echt gras.

Verder zorgde ook de hond van het gezin voor problemen in de tuin. Door de urine van de hond kampte het gazon regelmatig met gele plekken. Het kunstgras wordt gelukkig niet aangetast door urine of uitwerpselen van huisdieren en is eenvoudig in onderhoud. Hierdoor kan de trouwe viervoeter spelen op de nieuwe grasmat, zonder deze te beschadigen.

Royal Grass® Sense rond zwembad

Voor het gazon rond het zwembad is gekozen voor Royal Grass® Sense, een zeer natuurgetrouw model dat opvalt door de innovatieve ReaDY®-technologie. Door deze techniek staan de vezels niet langer allemaal dezelfde kant op maar hebben ze stuk voor stuk een eigen, natuurgetrouwe groeirichting. Hierdoor oogt de grasmat ongekend realistisch.

De eigenaren hebben ervoor gekozen de tuin zelf uit te graven. Vervolgens plaatste Kunstgrascentrum een onderlaag van hoogwaardig gestabiliseerd zand, waar het kunstgras op is geplaatst. Het resultaat valt dusdanig in de smaak, dat familie en vrienden van het gezin al hebben geïnformeerd naar de mogelijkheden voor kunstgras in hún tuin.