sportveldje in de tuin

Kunstgras sportveldje in de tuin

Wat is er leuker voor de kinderen dan een mini sportveldje in de eigen tuin? De reden dat veel gezinnen zich toch niet wagen aan de aanleg van een trapveldje in de achtertuin is dat ze denken dat het erg ingewikkeld is. Ook spreken we bij Kunstgrascentrum regelmatig klanten die een sportveldje in de tuin hebben dat niet aan de wensen voldoet, bijvoorbeeld omdat het natuurgras modderig wordt als het een beetje regent, waardoor de kinderen thuiskomen met vuile kleding en het gras telkens wordt stukgelopen.

Veel mensen denken – ten onrechte – dat kunstgras voor tuindoeleinden niet geschikt is voor sportveldjes. Ze zijn bang dat het niet sterk genoeg is en snel stukgaat. Als je het juiste kunstgras kiest, is dat echter wel degelijk een uitstekend alternatief voor echt gras. Bij Kunstgrascentrum beschikken we over diverse kunstgrassen die bij uitstek geschikt zijn voor recreatieve sport- en speelveldjes. Het kunstgras wordt nooit drassig, blijft het hele jaar door mooi groen en is op ieder gewenst moment te bespelen. In dit artikel lees je alles over de voordelen van een kunstgras sportveldje.

Wil je kunstgras laten plaatsen? Als echte kunstgrasspecialist met uitgebreide kennis van ondergronden en bestratingstechnieken hebben we bij Kunstgrascentrum de kunde in huis om de mooiste sportveldjes te realiseren. Bezoek een van onze kijktuinen in Lauwe, Oostende of Westende om het kunstgras van dichtbij te bekijken.

Maak een afspraak

De voordelen van kunstgras voor een sportveldje:

  • Stevig en duurzaam
  • Intensief te bespelen
  • Het hele jaar door groen
  • Altijd te gebruiken
  • Snel droog
  • De juiste demping
  • Natuurlijk uiterlijk

Waarom kunstgras?

Traditioneel kiezen de meeste mensen voor natuurgras als ondergrond voor een sportveldje. Helaas is natuurgras erg kwetsbaar. Het wordt snel stuk gespeeld, met name als het net geregend heeft. Door het veranderende klimaat kampen we in België bovendien steeds vaker met lange perioden van droogte, die worden afgewisseld met hevige regenbuien. Hierdoor wordt het steeds moeilijker om een gazon van echt gras te onderhouden en zal je sportveldje al snel veranderen in een modderpoel. Daar komt nog eens bij dat het onderhouden van natuurgras veel tijd kost. Je moet het gras continue maaien en als het een tijdje niet regent sproeien.

Ons kunstgras is uiterlijk nauwelijks van echt gras te onderscheiden, maar je hebt nooit meer last van een modderig gazon met gele of kale plekken. Het gras blijft altijd mooi groen, droogt snel op als het geregend heeft en wordt dus nooit drassig. Daardoor is een kunstgras sportveldje in de tuin het hele jaar door, onder alle weersomstandigheden te gebruiken.

De nadelen van rubbertegels

Als alternatief voor gras kiezen sommige mensen voor rubbertegels, vooral doordat deze ondergrond valveilig is. Helaas gaan de rubbertegels ten koste van de groene uitstraling van de tuin. Bovendien worden dit soort tegels spekglad als het regent. Als de tegels op warme dagen te heet worden, kan dit daarentegen zorgen voor geuroverlast.

Bij Kunstgrascentrum kunnen we een fijne groene ondergrond creëren die een vergelijkbare demping heeft als rubbertegels, maar nooit glad wordt of vervelende geuren veroorzaakt.

Royal Grass® XPlay

Kunstgras voor een speel- of sportveldje moet stevig en veerkrachtig zijn, zodat het gras niet stukgaat als er intensief op gespeeld wordt. Bij Kunstgrascentrum beschikken we over diverse modellen die geschikt zijn voor sport- en speelveldjes. In onze kijktuinen in Lauwe, Oostende en Westende hebben we deze kunstgrassen aangelegd in overzichtelijke gazons, zodat je deze op je gemak kunt bekijken. Onze specialisten kunnen je tijdens een bezoek aan de kijktuin direct uitgebreid informeren.

Een kunstgras dat bij uitstek geschikt is voor sportveldjes in de tuin (of op scholen, bij kinderdagverblijven en in de openbare ruimte) is Royal Grass® XPlay. Dit kunstgras is speciaal ontwikkeld met het oog op sport- en speelvelden. Het kunstgras heeft dan ook robuuste vezels die perfect bestand zijn tegen het geweld van grote groepen spelende kinderen.

Kunstgras ondergrond

Een deugdelijke ondergrond is cruciaal voor het speelcomfort. Zo moet de bodem stabiel en waterdoorlatend genoeg zijn, anders kan het kunstgrasveld gaan verzakken en heb je kans op wateroverlast. De opbouw moet verder beschikken over de juiste demping. Een te harde ondergrond is niet veilig om op te vallen en het rennen erop kan zorgen voor blessures.

Bij Kunstgrascentrum kunnen we bogen op jarenlange ervaring met het aanleggen van kunstgras voor verschillende toepassingen. Daardoor weten we op iedere locatie precies wat voor onderlaag we aan moeten brengen voor het juiste resultaat. Als je bijvoorbeeld een extra veilige ondergrond wilt, of van plan bent een speeltoestel op het veld te plaatsen, dan kunnen we extra valdemping installeren.

Lijnen en kleuren

Om het sportveldje in de tuin helemaal af te maken, kunnen we bij Kunstgrascentrum direct de juiste belijning voor je aanbrengen. Hiervoor gebruiken we wit kunstgras dat we volgens een zorgvuldig legplan integreren in het veld. Kies uit de juiste belijning voor een voetbal- of hockeyveldje of laat lijnen maken voor een multifunctioneel sportveldje. Het is zelfs mogelijk om het veld in verschillende kleuren kunstgras aan te leggen. We kunnen indien gewenst zelfs een maaieffect in het gras aanbrengen.