Kunstgras tuin met zwembad

Ontspanningstuin met kunstgras

Als het gazon in de tuin maar niet mooi groen wil blijven en continue verandert in een modderpoel, is er van ontspannen natuurlijk weinig sprake. Deze klanten van het Kunstgrascentrum kampten door een slechte bodem continue met gele en kale plekken in het gazon van hun ontspanningstuin. Bovendien zorgde het zwembad er telkens voor dat het gazon drassig werd.

Daarom besloten zij over te stappen op kunstgras in de tuin. We plaatsten een fraai kunstgrasgazon rond het zwembad en creëerden zodoende een onderhoudsvriendelijk gazon dat perfect past bij het doel van de ontspanningstuin. De eigenaars hoeven zich nooit meer zorgen te maken over de staat van hun grasveld en het overlopende zwembadwater zakt snel weg in de door ons geprepareerde ondergrond. Na een dag hard werken kunnen deze zelfstandigen nu lekker een duik nemen in het zwembad en ontspannen op het gazon.

Heb je een ontspanningstuin met zwembad en kamp je met problemen met je grasveld? Kom gerust eens langs in onze kijktuin in Oostende en ontdek hoe wij met kunstgras een fijne ontspanningstuin voor je kunnen realiseren.

Problemen met het gazon

Een belangrijke reden voor deze klanten om over te stappen op kunstgras was de slechte ondergrond in hun tuin. Hierdoor wilde het gazon maar niet mooi groen blijven. Bij het Kunstgrascentrum zien we overigens dat dit een veelvoorkomend probleem is. Veel tuinen in België hebben een ondergrond die eigenlijk niet geschikt is voor echt gras. Hierdoor kampen veel gazons met vergeelde of kale plekken.

Kunstgras is onder dergelijke omstandigheden een uitstekend alternatief voor echt gras. Ons kwaliteitskunstgras heeft dezelfde natuurlijke uitstraling als echt gras, maar waar echt gras afhankelijk is van voeding uit de bodem, blijft kunstgras ongeacht de omstandigheden altijd mooi groen.

Kunstgras om zwembad

Het zwembad in de tuin vormde een ander probleem. Door opspattend en overlopend zwembadwater transformeerde het natuurgras in de tuin al snel in een modderpoel. Lekker zonnen was er dus niet bij. Bovendien liep men telkens modder en losse grassprieten het water in, waardoor het zwemwater vuil en troebel werd.

Met kunstgras hoeft men voor dit soort problemen niet meer bang te zijn. Overlopend zwembadwater zakt door de grasmat heen weg in de goed drainerende bodem. Hierdoor droogt het grasveld snel op. De klanten kunnen het gazon nu gebruiken als heerlijke ligweide. De kunstgrasvezels zitten stevig vast in de backing en belanden dus niet in het zwembad. Het laagje instrooizand zit onder in de bodem van de grasmat en wordt er niet uitgelopen. Hierdoor blijft het zwembadwater altijd schoon en helder. Dat is nog eens heerlijk ontspannen als men thuiskomt na een dag hard werken.

Weinig onderhoud

Natuurgras is niet alleen erg kwetsbaar, het vergt ook een hoop tijd en energie aan onderhoud. Om het gras mooi te houden moet men het besproeien en verticuteren en vooral in de lente en zomermaanden moet men het vrijwel iedere week maaien om het op de juiste lengte te houden. Als hardwerkende ondernemers hadden deze klanten daar natuurlijk nauwelijks tijd voor.

Waar men met echt gras in de tuin een hoop tijd kwijt was aan maaien, sproeien en het herstellen van het gazon, heeft men na de installatie van kunstgras nauwelijks omkijken naar het gazon. Kunstgras hoeft men natuurlijk niet te maaien en ook sproeien en verticuteren zijn verleden tijd. Hierdoor houden deze klanten tegenwoordig tijd over, kostbare tijd die zij kunnen besteden aan bijvoorbeeld het nemen van een verfrissende duik in het zwembad.

Royal Grass® Sense

Bij het Kunstgrascentrum kan je kiezen uit verschillende kunstgrassen van het merk Royal Grass®. De kunstgrassen van Royal Grass® staan bekend om hun natuurgetrouwe uitstraling, die wordt bereikt door het gebruik van innovatieve technologieën die de uiterlijke kenmerken van echt gras tot in detail nabootsen.

Na een bezoek aan onze kijktuin in Oostende besloten deze klanten te kiezen voor Royal Grass® Sense. Zij waren vooral onder de indruk van het natuurlijke uiterlijk van dit model. Royal Grass® Sense valt onder andere op doordat het gras zeer natuurlijk kroest door de ReaDY®-technologie. Door de hoge kwaliteit van het kunstgras kan men de grasmat bovendien actief gebruiken.

De aanleg van het kunstgras

Bij het Kunstgrascentrum verzorgen we totaalprojecten. Dat betekent dat je niet bent aangewezen op allemaal verschillende aannemers en verkopers voor de aanschaf van de verschillende materialen en het uitvoeren van de werkzaamheden. We kunnen uw kunstgrasproject van begin tot eind, van het ontwerp tot de oplevering voor je verzorgen.

Voor deze tuin hebben wij bijvoorbeeld niet alleen het kunstgras gelegd, maar ook een geschikte ondergrond gerealiseerd. Omdat het gazon om het zwembad ligt, hebben we gekozen voor een ondergrond die extra goed draineert, zodat het zwembadwater snel weg kan zakken en het gazon snel opdroogt.

Resultaat

Het resultaat is een prachtige ontspanningstuin. Het heerlijk groene gras past perfect bij het zwembad. Na een verfrissende duik in het kabbelende water, kan men lekker ontspannen op het gazon, zonder vies te worden of met modder en grassprieten aan de voeten het water in te duiken. Het gazon blijft het hele jaar door, onder alle omstandigheden mooi groen, zonder dat men veel omkijken heeft naar het onderhoud. Een ideale oplossing voor iedereen die lekker wil ontspannen in een tuin met zwembad.