Kunstgras school oostende

Nieuw speelveld voor school

De heer Stijn Storme, directeur van Onze-Lieve-Vrouwecollege Gerststraat, Oostende, vertelt: “Onze school was in het bezit van een ongebruikt stuk braakliggende grond van 450M2. Al jaren waren we aan het kijken om er iets mee aan te vangen. De ondergrond was echter met bouwafval bevuild zodat een natuurlijk grasveld aanleggen niet mogelijk was.  Ook het onderhoud van een natuurlijk grasveld is heel erg arbeidsintensief. Daarom hebben we alles goed overwogen en hebben we in samenwerking met het oudercomité beslist om een kunstgrasveld aan te leggen”.

Tijdens het beslissingsproces kwam al snel Royal Grass® als merk, en Kunstgrascentrum als installateur, voor het veld naar boven. Door referenties beiden was men al vlug overtuigd dat niet enkel kwaliteit van plaatsing en service top was, maar Royal Grass® tevens een superieure kwaliteit was en de Xplay 24 zeer slijtvast. De Royal Grass® Xplay 24 is vanuit Kunstgrascentrum geadviseerd, om het project duurzaam en betaalbaar te houden.

“Het is misschien iets duurder maar is erg vriendelijk in onderhoud en kan ook veel meer gebruikt worden dan een natuurlijk grasveld. Na een regenbui kunnen we het veld onmiddellijk opnieuw gebruiken. Na enkele buien op een natuurlijk grasveld moet je soms heel lang wachten voor alles is opgedroogd of krijg je een “slijkveld”. Het kunstgrasveld ligt er nu ongeveer één jaar, wordt dagelijks intensief gebruikt en is nog steeds in perfecte staat. Onderhoud is praktisch overbodig. Ook de belijning (wat bij natuurgras veel moeilijker is) is een grote meerwaarde. We organiseren regelmatig allerlei toernooitjes voor de leerlingen. De kinderen vinden het echt super! Met andere woorden, wij zijn enorm tevreden over ons kunstgras en willen dit dan ook  iedereen aanraden!” Aldus een zeer tevreden schooldirecteur.

De voorsituatie was vervuilde, braakliggende grond, wat niet gebruikt kon worden, wat een mooi ogende speelplaats is geworden, de bestaande was namelijk te klein. Het budget en de toepassing (een intensief gebruikt speelveld) waren de belangrijkste factoren. Het moest duurzaam, veilig en betaalbaar zijn. De duurzaamheid is eenvoudig aan te tonen door tal van referenties die Kunstgrascentrum heeft opgebouwd. Naast het grondwerk, kunstgras is er door Kunstgrascentrum ook een omheining en vangnetten voor de ballen gezorgd.