Plastic gras

Plastic gras

Als liefhebber van dit mooie tuinproduct verwonderen wij ons ook dat mensen zoeken op plastic gras. Dat geeft immers een idee dat kunstgras er nep en onecht uit zou zien. En niets is minder waar, zeker niet met de soorten van tegenwoordig.

Waar komt de term plastic gras vandaan?

De term plastic gras is niet zo heel moeilijk te verklaren. Uiteindelijk is de term plastic inzetbaar voor alle producten die van polypropyleen of polyethyleen worden gemaakt (halffabricaat van olie). Aan deze grondstoffen worden andere stoffen toegevoegd zoals kleurstoffen, stabilisatoren en beschermingsmiddelen. Juist die toevoeging bepaalt de kwaliteit van het plastic mengsel.

Is ‘plastic’ altijd van dezelfde kwaliteit?

Zoals hierboven beschreven bepalen de andere stoffen die aan het halffabricaat worden toegevoegd ook de kwaliteit. Grastapijt is dus niet zonder meer met elkaar te vergelijken op basis van de basisgrondstof polyethyleen. Daarnaast is ook het productieproces van belang. Wordt het kunststof te ver uitgerekt of te snel of te langzaam afgekoeld dan kan dat ook effect hebben op de kwaliteit. Tevens moet het kunststof beschermt worden tegen UV-straling, anders is het binnen een paar jaar grijs in plaats van groen. Het is belangrijk dat je de oorsprong van het gras weet.”

Kunstgrascentrum levert uitsluitend kunstgras van het merk Royal Grass®. Dit is gegarandeerd veilig voor mens en milieu en heeft bovendien 15 jaar garantie. Het volledige product wordt in Nederland geproduceerd. Dit prefereren wij boven producten uit China. Het garandeert ons dat we altijd aanspraak kunnen maken op de garantie.

Prijzen van plastic gras

De naam plastic gras geeft een goedkoop gevoel. Kwalitatief plastic is helemaal niet zo goedkoop als de naam doet vermoeden. Je moet zich realiseren dat kunstgras minimaal in wind, regen en zonnestraling ligt. Kunstgrassen moeten dus bestaan uit hoogwaardige grondstoffen om bestand te zijn tegen deze weersinvloeden. De prijs van kunstgras wordt voor een groot gedeelte bepaald door de grondstoffen die gebruikt zijn. Aan de productie van kunstgras komt weinig arbeid te pas aangezien dit machinaal gedaan wordt. In Nederland maar ook in lage-lonen-landen. Dit is dus van mindere mate van invloed op de prijs. Meer informatie over onze kunstgras prijzen.