Grote tuinen en kunstgras

Een grote tuin is een zegen, maar het kan ook een uitdaging zijn als het gaat om onderhoud. Het maaien, bemesten en bewateren van een uitgestrekt gazon kan een tijdrovende en kostelijke bezigheid zijn. Gelukkig is er een slimme en duurzame oplossing die de schoonheid van je tuin behoudt, zonder de last van intensief onderhoud: Royal Grass® kunstgras.

Waarom kiezen voor kunstgras?

Kunstgras is niet alleen een praktische keuze voor grote tuinen, maar het versterkt ook de esthetische aantrekkingskracht en de bruikbaarheid van je buitenruimte. Of het nu gaat om een uitgestrekt landgoed of een achtertuin met veel beplanting, met kunstgras behoud je de groene oase zonder de typische lasten van gazononderhoud, tuinziekten, etc. 

WAT SCHUIFT DAT?

Onze prijzen variëren per vierkante meter tussen zo’n 40 en 55 euro, inclusief BTW. Voor een project waar we de grondwerken voorbereiden, het kunstgras leveren en plaatsen, mag je per vierkante meter ergens tussen de 90 en 120 euro rekenen, inclusief BTW. De grondwerken maken hierbij iets minder dan de helft van de totale kost uit. De prijs hangt verder voornamelijk ook af van de grootte, vorm en toegankelijkheid van de tuin, eventuele bijkomende werken en het kunstgras zelf.

ZO KAN JE JE RICHTPRIJS BEPALEN

Kunstgrascentrum kan op verschillende manieren iets voor je betekenen. Bereken hieronder een grove schets van het kostenplaatje:

Je laat het kunstgras plaatsen
WIJ VERZORGEN ALLE WERKEN

Onze gespecialiseerde teams voeren de grondwerken uit en plaatsen het kunstgras.

Prijs: €90 – €120 per m²
inclusief BTW

Wist je dat? Je kan ons tijdens de grondwerken een handje toesteken. Achteraf brengen we de uren in mindering op de factuur.

Kunstgras leren plaatsen
WE WERKEN SAMEN

We geven jou of je aannemer advies over de grondwerken en we plaatsen het kunstgras zelf.

Prijs: €55 – €70 per m²
inclusief BTW

Let op! Prijs is inclusief toebehoren. Wij kunnen ook de voorafgaande grondwerken gedeeltelijk van je overnemen.

Zelf kunstgras plaatsen
JE DOET ALLES ZELF

Kunstgrascentrum zorgt voor de levering van het kunstgras en de bijhorende materialen.

Prijs: €40 – €55 per m²
inclusief BTW

Belangrijk! De installatiekost schommelt tussen €5 en €10 per m². Wij geven je lijm, schroeven, instrooizand, enz.

ROYAL GRASS®: ALLEEN DE BESTE KWALITEIT

Er bestaat heel wat kunstgras op de markt. Het ene is heel natuurgetrouw, terwijl het andere er heel strak uitziet en gemaakt is voor schoolpleinen of crèches. Het Kunstgrascentrum is al jarenlang partner van het kwaliteitsmerk Royal Grass®. Deze leverancier maakt sinds 2003 de beste kunstgrasmatten van de stevigste kwaliteit. Het bedrijf maakt niet alleen kunstgrassoorten voor mensen met kinderen of honden, ze produceren er ook speciaal voor ondernemingen. Daarom houden we al zo lang vast aan het Royal Grass®-merk, omdat we er rotsvast van overtuigd zijn dat alleen zij het beste kunstgras maken.

Als we mogen afgaan op de reactie van onze klanten, zouden ook zij geen ander kunstgras willen dan dat van Royal Grass®. In heel wat van onze referenties praten klanten steeds over hoe natuurgetrouw of stevig ze hun nieuwe gazon vinden. Door gebruik te maken van innovatieve technologieën als ReaDY®, V-shape® en MiNT® kan het bedrijf zich terecht een van de allerbeste noemen.

Weet je ongeveer welk soort kunstgras je op oog hebt? Goed zo, maar doe toch beter geen impulsieve aankopen. Wij raden je altijd aan om kunstgras eerst uit te proberen. Wandel er eens over, voel even aan de grassprieten. Kom daarom zeker langs in een van onze showtuinen. Wij staan altijd voor je klaar om je te gidsen door de wondere kunstgraswereld en je advies op maat te geven. Maak een afspraak en wie weet zien we mekaar snel!

REFERENTIES THEMA

Koppel met grote tuin kiest voor de Royal Grass® Sense

Soms zijn er mensen die naar het Kunstgrascentrum komen en meteen weten wat ze willen. Ze zijn zeldzaam, maar ze bestaan. Zo hebben we in het verleden al meerdere mensen kunnen helpen die net hun huis aan het renoveren waren en meteen zeiden dat ze deze of gene kunstgrassoort bij hun thuis moésten hebben.

Voor- en zijtuin grondig aangepakt met Royal Grass® Sense

De droogte van de voorbije jaren had een zware tol geëist op de voor- en zijtuin van deze klant. Zelfs het gras opnieuw zaaien en grasmatten leggen konden geen zoden aan de dijk brengen. Zo begon een lange zoektocht van het koppel: hoe konden ze hun tuin opnieuw laten floreren?

Jong koppel met zoontje is zeer tevreden over Royal Grass® Wave

Een tuin waar de kinderen heerlijk in kunnen ravotten, zonder dat ze vies worden en het gazon kapot trappelen? Ja hoor, met kunstgras is dat zeker en vast mogelijk. Door de toenemende verstedelijking wordt een tuin waarin kinderen kunnen spelen steeds belangrijker. Daarom helpen we je graag bij de realisatie van een gazon dat geschikt is voor kinderen.

UITSTEKENDE SERVICE EN VAKMANSCHAP

Kunstgrascentrum verkoopt kunstgras, maar komt het ook graag installeren in je tuin. Meer nog: wij kunnen ook de voorbereidende graaf- en grondwerken voor je uit handen nemen. Wij hebben uiterst doorwinterde tuinexperts in dienst die elke tuin kunnen omtoveren tot een groene oase. Doe je al die zeker liever zelf? Hoewel het risicovol is, kunnen we je ook bijstaan voor nuttige tips.

Velen onderschatten hoe moeilijk het is om kunstgras te plaatsen. Een grastapijt plaatsen is heus wel meer dan een mat uitrollen en zo goed mogelijk verspreiden over je tuin. Zo vergeten de meeste mensen dat je ook het juiste materiaal nodig hebt om in je grasmat te snijden en het achteraf te verlijmen. Bovendien is know-how minstens even belangrijk. Je keukenvloer ga je zonder voorkennis toch ook niet zelf leggen?

Toch overtuigd van je handigheid? Dan nog kunnen we je een handje helpen. Zo kunnen we je de juiste materialen verkopen en je voorzien van handige inzichten – nuttig mocht je tijdens de werken toch op een onverwacht probleem stoten.

9,8

Klanten vertellen

1075 beoordelingen

Bekijk reviews
Beoordeel zelf

Grote tuin in Menen krijgt nieuwe look met Royal Grass® Sense

Krijg je je natuurgazon er maar niet bovenop, ondanks al je pogingen? Dan kan je maar beter naar alternatieven op zoek gaan. Een populaire keuze bij mensen is om dan maar kunstgras te plaatsen. De meesten willen immers nog steeds een mooie (voor)tuin hebben, zonder al het bijkomende onderhoudswerk.

Grote tuin krijgt facelift door Royal Grass® Sense

Naast particulieren en bedrijven werkt het Kunstgrascentrum uiteraard ook gretig samen met allerlei aannemers. Wij staan jou en de aannemer maar al te graag bij mocht je nood hebben aan kunstgras tijdens je tuinrenovatie. Zo hebben we al verschillende projecten uitgevoerd met allerlei aannemers en hun klanten.

Willy is lovend over onze aanpak en Royal Grass® Wave

Deze klant had zeer veel werk aan zijn grote tuin met natuurgras. Alle beplanting stonden tijdens de zomer mooi in bloei, maar het grasperk wou maar niet op gang komen: droge, dorre plekken waren alomtegenwoordig, terwijl er steeds meer onderhoudswerk nodig was om het gazon levendig en fris te houden.

ZO GAAN WE AAN DE SLAG

Contact

Je neemt contact met ons op via mail of telefoon

Afspraak

We bespreken je wensen in een van onze kijktuinen

Planning

We maken een plan op met uitvoeringsperiode van de eerste werken

Uitvoering

We bereiden de bodem voor en plaatsen het kunstgras

Oplevering

Tevreden? Dan verschijnt binnenkort een factuur in je brievenbus

Klaar

En nu? Tijd om eindelijk te genieten!

Offerte & factuur

Weten hoe jouw droomtuin eruitziet? Wij geven je een idee hoeveel het zal kosten en bezorgen ja nadien een eerlijke factuur.

Puur vakmanschap

Kunstgrascentrum weet van wanten. Kies je voor onze diensten, dan mag je er zeker van zijn dat je project in ervaren handen is.

Warme klantenservice

Heb je vragen? Of je nu meer wil weten over de grondwerken of een afspraak wil maken in een van onze kijktuinen, wij staan voor je klaar.

Jarenlange garantie

Is er schade aan je grasmat? Bij aankoop van onze producten krijg je steeds 15 jaar garantie. Geen kleine lettertjes, altijd tevreden.