Dakbedekking kunstgras

Oase van rust met kunstgras dakbedekking

Dit project is een goed voorbeeld van hoe je met kunstgras je dak in korte tijd kunt veranderen in een bijzondere daktuin. Het dak in Oostende was toe aan een nieuwe roofing en na een bezoek aan de kijktuin in Westende kozen de eigenaren voor Royal Grass® Sense. Dit type kunstgras heeft een extra natuurlijke uitstraling doordat iedere grasspriet een natuurlijke eigen groeirichting heeft. Doordat de vezels net iets langer zijn dan gebruikelijk, heeft de grasmat een mooie ongerepte uitstraling.

Kunstgras vormt de ideale dakbedekking. Het heeft een prettige groene uitstraling, is onderhoudsvriendelijk en weegt weinig. Hiermee kan je je leefruimte vergroten. Ben je op zoek naar inspiratie voor je dakterras? Wij toverden dit dak in Oostende met behulp van Royal Grass® om tot een levendige, groene daktuin. Eigenaars Piet en Corine zijn zeer tevreden met het resultaat: “Afgelopen zomer hebben we meer tijd op het dakterras gespendeerd dan in de woning.”

Kunstgras aanleggen op dak

Kunstgrascentrum construeerde een stabiele, waterdoorlatend en drukverdelende opbouw waar we de grasmat op konden plaatsen. Omdat een dak te maken heeft met relatief grote temperatuurverschillen is bij de installatie direct rekening gehouden met het rekken en krimpen van de grasmat als het warmer of kouder wordt. Hierdoor ontstaan er bijvoorbeeld geen kreukels in het kunstgras als het grastapijt iets uitzet. Het kunstgras is ingestrooid met 10 kg silicazand zodat de grasmat stevig blijft liggen, de vezels fier overeind blijven staan en het gazon er extra natuurlijk uitziet.

Om het geheel af  te maken zijn er verschillende soorten planten geplaatst. De Portugese laurier in de plantenbakken zal na verloop van tijd een mooi groenscherm vormen. Het leuke van Portugese laurier is dat deze plant erg geliefd is bij bijen, vlinders en vogels. Daarnaast zijn tegen de muren wijnranken geplant.

Dakbedekking kunstgras

Voordelen van kunstgras als dakbedekking

Het plaatsen van kunstgras als dakbedekking heeft verschillende voordelen. De meeste daken zijn bedekt met bitumen dakleer of saaie tegels. Kunstgras geeft het dak een frisse, groene uitstraling. Zoals je op de foto’s ziet is het zelfs mogelijk om een prachtige tuin op het dak te creëren. Het kunstgras zorgt tevens voor minder hitte onder het dak en een betere waterhuishouding. De ondergrond van het kunstgras absorbeert het regenwater, waardoor het rioleringsstelsel minder wordt belast. Hierdoor voorkom je overstromingen van het riool bij hevige buien. “Zelfs na een plensbui is het gazon op het dak binnen de kortste keren opgedroogd’”, beaamt Corine.

Gespecialiseerd in kunstgras groendaken

Kunstgrascentrum heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd in het aanleggen van kunstgras op daken. Bij het installeren van kunstgras op een dak, dient men rekening te houden met verschillende zaken, zoals de afwatering en de draagkracht van het dak. Omdat elk dak een andere draagkracht, opbouwhoogte en functionaliteit heeft, is ieder project maatwerk. Wil je graag kunstgras aanleggen op je dak? Neem dan gerust contact op met Kunstgrascentrum voor meer informatie.