HET MOOISTE KUNSTGRAS

Geniet optimaal van je tuin dankzij het KUNSTGRASCENTRUM. Wij plaatsen al sinds 2008 natuurgetrouw kunstgras van topkwaliteit met 15 jaar garantie. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan! 

TEVREDENHEIDSGARANTIE

100% VEILIG

15 JAAR GARANTIE

NIEUWBOUWTUIN MET KUNSTGRAS

Wanneer je start met een nieuwbouw raden we je aan om ook al eens na te denken over de afwerking van je tuin, eventuele voortuin en oprit. Een nieuwe tuin geeft je immers volledig de kans om je tuin volledig te ontwerpen naar jouw wensen. Heb je groene vingers en voldoende tijd, dan kies je waarschijnlijk voor een natuurgazon met veel beplanting. Wil je eerder een wellnesstuin, dan zal je een extra terras moeten voorzien. Heb je weinig tijd of is de ondergrond van je tuin niet in de beste staat? Of heb je spelende kinderen en/of huisdieren? Dan is kunstgras misschien wel de aangewezen oplossing.

Er bestaan heel wat verschillende opties in ons kunstgrasassortiment, dus raden we aan om je voldoende te informeren. Alvorens aan de slag te gaan bekijk je best alle voor- en nadelen van de beschikbare materialen. Bij de aanleg van een terras of oprit kan je gebruik maken van natuursteen, betonklinkers, keramische steen, hout, gravel, enzovoort. Hierbij zal de ondergrond bepalen of je al dan niet moet opteren voor een sproeisysteem, of welke grondverbeteraar je kan gebruiken. 

TUINPLAN

Eenmaal er is nagedacht over de afwerking van de tuin kan je – al dan niet zelf – een tuinschets opmaken. Wanneer dat gebeurd is, ga je best over tot het opstellen van een stappenplan. Dat kan je altijd doen in samenspraak met een bouwheer of tuinaannemer.

TIP: Informeer tijdens deze fase alvast bij de vakman die zal instaan voor de finale afwerking, ook al duurt het nog een hele tijd voor die persoon aan de beurt komt. Wij geven je alvast tips met betrekking tot de grondwerken en afwerking.

Verwijderen oude grasmat-1

KIEZEN VOOR KUNSTGRAS

Bij de keuze van de kunstgrassoort zal vooral de beoogde toepassing een bepalende factor zijn. Zie je de tuin als een plek om een hele dag op te voetballen of is het eerder voor normaal gebruik?

DE VOORDELEN ZIJN:

Onderhoudsvriendelijk

Kan op elke ondergrond

Perfect voor kleinere tuinen

Gebruiksvriendelijk

Ideaal voor spelende kinderen

Ook met huisdieren

Heb je vragen, neem dan gerust contact op met het Kunstgrascentrum. Of kom eens langs in één van onze kijktuinen en laat je overtuigen van de kwaliteit en de natuurlijke uitstraling van Royal Grass®.

WAAROM KUNSTGRASCENTRUM

Je overweegt om te kiezen voor kunstgras bij je nieuwbouw? Dan wil je vast en zeker dat het er levensecht en mooi uitziet. Maar nog belangrijker moet het kunstgras ook slijtvast en stevig zijn. Baseer je beslissing niet enkel op een staal en ga eens langs bij één van onze kijktuinen of vraag een referentie op. Je zult versteld staan dat je uiteindelijke keuze vaak anders is dan de staal die oorspronkelijk je voorkeur genoot. Vergelijk het wat met kleren die je in de winkel past en later thuis aandoet: de omstandigheden geven de kledij altijd een compleet nieuwe uitstraling.

LATEN PLAATSEN OF TOCH MAAR ZELF DOEN?

Heel wat firma’s doen alsof kunstgras plaatsen een eitje is. Niets is minder waar. Het zou een zonde zijn om mooi, kwaliteitsvol kunstgras slecht te plaatsen.

Plaatsingskost is bij ons maar een klein percentage van de totaalkost op de factuur. Als je toch wil besparen, kun je ervoor kiezen om de grondwerken volledig of gedeeltelijk zelf uit te voeren, in samenwerking met je aannemer of het Kunstgrascentrum. Hierbij geldt weer dezelfde tip: denk goed na over je stappenplan, want het uitvoeren van onnodige of verkeerde werken is snel gebeurd.

WAAR MOET JE AAN DENKEN?

Kunstgras laten plaatsen
 • Legrichting en plaatsingtools
 • Soort lijm voor naadverbinding
 • Bevestiging tegen opwaaien
 • Al dan niet inzanden

WAAROM ZELF PLAATSEN?

kunstgras zelf plaatsen
 • Het gaat om een eenvoudig stuk
 • Niet veel materialen of vakkennis nodig
 • Om de kost te drukken
 • Je bent handig genoeg

WAAROM LATEN PLAATSEN?

Kunstgras leren plaatsen
 • Je hebt geen tijd of het is je eerste keer
 • Moeilijkheidsgraad van de tuin
 • Garantie op plaatsing
 • Je beschikt niet over nodige tools

ONZE DIENSTEN

Werkmannen Kunstgrascentrum

Tijdens of voor de aanvang van de grondwerken geven we jou of je aannemer graag een woordje uitleg. Zo behoeden we je voor de gevolgen van de verkeerde overtuiging dat ondergronden voor kunstgras plaatsen niet veel werk inhoudt. De grondwerken voor het kunstgras worden immers regelmatig, ook door professionele vakmannen, niet altijd volgens de regels van de kunst uitgevoerd. Zo bestaat het gevaar dat de ondergrond te zacht, te korrelig of te hard is. Of het zou zomaar kunnen dat de ondergrond een slechte waterdoorlaatbaarheid heeft of niet voorzien is van kantopsluiting en bevestigingspunten.

Mocht je toch het kunstgras zelf willen plaatsen, geven we je sowieso wat nuttige tips mee. Je kunt bij ons ook de bevestigingsmaterialen, lijmen en het instrooizand verkrijgen. Alsook kun je eventueel de nodige werktuigen zoals messen, strooikar, schroeven, piketten, bladzuiger kopen of huren.

Laat je toch liever het werk over aan het Kunstgrascentrum? Geen probleem. Wij verzorgen de ondergrond bij je nieuwbouwtuin, wij plaatsen je kunstgras, wij werken samen met je tuinier of aannemer, wij coördineren je totaalwerken van A tot Z en geven je wat onderhoudstips mee.

REALISATIES

Bekijk hier enkele realisaties van onderhouds- en gebruiksvriendelijke nieuwbouwtuinen.

HOE ERVAREN KLANTEN ONS

Wij zijn voortdurend bezig met onze service te optimaliseren. Ons motto luidt immers: Wij zijn pas tevreden als jij dat ook bent!

Lees hieronder wat onze klanten van ons zeggen:

Reviews kunstgrascentrum