Kunstgras trampoline en zwembad

Tuin voor jong gezin te Oostende

Deze tuin ging moest de speelkamer worden van de kinderen. Een opbouwzwembad en een trampoline zouden hier op een deel van het gazon geplaatst worden. Veel opties heb je dan niet, als je niet alles in een modderpoel wilt veranderen en het onderhoud wil beperken tot het minimum. Tevens moest dit deel van de tuin waterdoorlatend zijn. Er werd al van in het beginstadium aan kunstgras gedacht. Hierbij was het vooral belangrijk dat het kunstgras mooi was en tegen een stootje kan.

De graafwerken werden door de eigenaars zelf uit uitgevoerd. Na een bezoek aan de vestiging van het Kunstgrascentrum in Oostende, werd resoluut gekozen voor de Royal Grass® Lush. De iets vollere soort met de Ready®-vezel, waar er nog bruine vezels tussen zitten. Slijtvast en natuurlijk ogend. Door de kleine meerkost om het te laten plaatsen en bijhorende garantie te ontvangen, besloten ze om het niet zelf te plaatsen (zoals ze eerst van plan waren).

Nu ligt het gazon er zowel in zomer als winter perfect bij. Gedaan met modder in de winter en sproei-beurten in de zomer. Op lange termijn zal het kunstgras niet enkel besparing van de onderhoudskosten opleveren, maar kan de beperkte vrije tijd gespendeerd worden aan het gezin.