Kunstgras op plat dak of roofing

Kunstgras op plat dak ook wel genoemd groendak is in opkomst, en dan met name platte daken voorzien van sedum. Sedum is een soort vetplantje dat heel weinig nodig heeft om te groeien. Een groendak aanleggen kan niet overal want het vraagt wel wat van de dakconstructie. Ook moet een natuurlijk groendak nog steeds intensief onderhouden worden. Een groendak is natuurlijk heel fraai. Het is mooier om naar te kijken dan grijs beton of zwart bitumen. Zo is de vraag naar grastapijt op een plat dak (roofing) ontstaan. Kunstgras is een esthetisch alternatief voor sedum. Het is een lange termijn oplossing voor de verfraaiing van daken.

Grastapijt op plat dak bevestigen

Voor het bevestigen van het grastapijt op een dak of roofing zijn verschillende opties mogelijk. De grootste uitdaging voor ons plaatsingteam is de verankering van het gras. Op grote hoogte hebben wij te maken met veel meer wind. Het grastapijt moet tegen een windstoot kunnen en niet bij de eerste storm eraf waaien! Schroeven en boren gaat niet want het dak zelf mag niet beschadigen, anders kan dit lekkage veroorzaken. Lijmen is dan de meest voor de hand liggende oplossing. Tot op heden is het ons elke keer weer gelukt een passende oplossing te vinden. Ook is het mogelijk kunstgras op een schuin dak vast te maken.

Welk type grastapijt op plat dak?

Kunstgrascentrum heeft ervaring met het bevestigen van nep gras op een dak of roofing. Wij weten precies welke lijmen en materialen wij kunnen gebruiken. Welk type je kiest hangt ook af of je het dak nog gebruikt als terras of hoe dicht je op het dak uitkijkt. Meestal adviseren wij een goedkoop kunstgazon. Maak gerust een vrijblijvende afspraak bij je op locatie of in onze showtuin in Westende. Neem dan vooral foto’s mee zodat wij direct een goed beeld krijgen van je dak.

Adviesgesprek

Zien en voelen hoe echt ons gras eruit ziet? Kom dan naar onze toonzaal! Hier kan je grotere realisaties zien. Zodat je een weloverwogen keuze kunt maken voor het kunstgras in de tuin. Gespecialiseerde medewerkers staan je te woord en maken graag direct een prijs opgave voor je. Natuurlijk komen wij ook graag bij je langs voor een adviesgesprek.

Plaatsingservice

Het plaatsen van een kunstgras tuin houdt in het op maat snijden van het kunstgras en inpassen in de afboording. Als er meerdere rollen kunstgras naast elkaar gebruikt worden, worden de naden aan elkaar verbonden door middel van naadband. Zo krijg je één egale grasmat. Nadat het kunstgras is geplaatst en gelijmd, wordt er silicazand ingestrooid. Dit is om het kunstgras gewicht te geven en de vezel mooi overeind te zetten. Instrooizand is niet altijd nodig maar het heeft wel onze voorkeur.

Zelf plaatsen of laten plaatsen van je kunstgras tuin? Neem contact met ons op. Wij kunnen je het beste adviseren aan de hand van je eigen situatie. Onze plaatsingservice (niet verplicht natuurlijk) werkt tegen eerlijke prijzen en kan het leggen snel en vakkundig voor je uitvoeren.