Kunstgras voortuin

Onderhoudsvriendelijke voortuin

Waarom is een kunstgras tuin tegenwoordig zeer populair? Het antwoord hierop is ‘gemak’. Ten opzichte van een natuurlijke grasmat biedt ‘nep’ gras zo veel voordelen dat de keuze snel gemaakt is. De aanlegkosten van een kunstgras tuin zijn hoger maar de onderhoudsvriendelijkheid van je tuin maakt deze investering voor veel particulieren meer dan goed.

Voordelen kunstgras voortuin

 • Een kunstgras tuin behoeft geen water.
 • Je grasmat is altijd groen en mooi.
 • Kunstgras vraagt weinig onderhoud.
 • Elke dag prettig om op te spelen.
 • Veilig voor kinderen en huisdieren.
 • Waterdoorlaatbaar (geen modder).
 • Lange levensduur.

Een kunstgras voortuin is onderhoudsvriendelijk

Een paar jaar geleden zeiden wij nog dat kunstgras een trend was. Een trend is tijdgevoelig en veranderlijk. Dit zien wij met kunstgras niet gebeuren want de vraag wordt alleen maar groter. Het is inmiddels niet meer weg te denken. Het is niet alleen mooi en duurzaam, het verhoogt ook het tuinplezier. Wil je een tuin met weinig onderhoud, dan is een kunstgras tuin onmisbaar. Geen problemen met droogte of te nat weer, geen bemestingsmiddelen of bestrijdingsmiddelen nodig. Niet alleen goedkoop in onderhoud maar ook gemakkelijk zelf te onderhouden. Met de juiste beplanting kan je een onderhoudsvriendelijke maar toch prachtige tuin hebben. Kunstgrascentrum kan zorgdragen voor je complete tuinaanleg.

Een kunstgras voortuin aanleggen

Bij het plaatsen van kunstgras is de ondergrond even belangrijk als het de grasmat zelf. Kunstgras leggen op de blote aarde is niet aan te raden. De ondergrond moet namelijk stabiel en water doorlaatbaar zijn, niet alleen bij aanleg maar ook voor de jaren die volgen.

Werkwijze

 • Uitgraven tuin tot ongeveer minus tien centimeter.
 • Zorgen voor afboording (zodanig dat het kunstgras niet in contact komt met aarde van de plantvakken).
 • Invoeren gestabilseerd zand, aantrillen en afslepen zoals bij klinkers (2cm onder terrasniveau).
 • Het op maat snijden en leggen van het kunstgras.

Plaatsingservice

Het aanleggen van een kunstgras tuin houdt in het op maat snijden van het kunstgras en inpassen in de afboording. Als er meerdere rollen kunstgras naast elkaar gebruikt worden, worden de naden aan elkaar verbonden door middel van naadband. Zo krijg je één egale grasmat. Nadat het kunstgras is geplaatst en gelijmd, wordt er silicazand ingestrooid. Dit is om het kunstgras gewicht te geven en de vezel mooi overeind te zetten. Instrooizand is niet altijd nodig maar het heeft wel onze voorkeur.

Zelf plaatsen of laten plaatsen van je kunstgras tuin? Neem contact met ons op. Wij kunnen je het beste adviseren aan de hand van je eigen situatie. Onze plaatsingservice (niet verplicht natuurlijk) werkt tegen eerlijke prijzen en kan het leggen snel en vakkundig voor je uitvoeren.

Adviesgesprek

Zien en voelen hoe echt onze kunstgrassen eruit ziet? Kom dan naar onze toonzaal! Hier kan je grotere realisaties zien. Zodat je een weloverwogen keuze kunt maken voor het kunstgras in de tuin. Gespecialiseerde medewerkers staan je te woord en maken graag direct een prijs opgave voor je. Natuurlijk komen wij ook graag bij je langs voor een adviesgesprek.